Subsidie & financiering

A-label

Verduurzamen van woningen

Dankzij de verschillende groene leningen en subsidies met gunstige voorwaarden, wordt het verduurzamen van woningen ineens wel heel aantrekkelijk.

Tevens verdient uw klant het bedrag dat hij of zij investeert ook weer terug, soms al binnen een paar jaar. Het gevolg is dat zij structureel besparen op hunenergierekening. Als u uw klant dit op de juiste manier weet te vertellen, heeft u er een nieuwe klant bij. En uw klant is blij met de extra informatie welke u heeft gegeven..

Financiering van energiebesparing

Groene of duurzame lening afsluiten

De Duurzaamheidlenings en energiebespaarlening zijn voorbeelden van leningen die de overheid verstrekt voor het verduurzamen van woningen. Een pluspunt is dat de maandelijkse aflossing lager is dan wat men bespaart. Met de gunstige rente, lage afsluitkosten en fiscaal aftrekbare rente zijn de voorwaarden ook erg prettig.

Meer weten? Kijk dan eens op de website van het stimuleringsfonds volkshuisvesting

Hypotheek

Het is ook een idee om de kosten voor energiebesparende maatregelen te financieren met een hypotheek. Dat heeft te maken met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), fiscaal voordelige aflossingsvormen, de gewijzigde acceptatiecriteria en de lage hypotheekrente. Houd er rekening mee dat hier haken en ogen aan kunnen zitten. Een hypotheek verstrekker kan u hier verder mee helpen.

Subsidie

Dankzij subsidie wordt het nemen van energiebesparende maatregelen een stuk aantrekkelijker.

Wij weten welke subsidies er zijn en welke van toepassing zijn op de door ons geleverde producten.. Met het aanvragen van subsidies en financiering kunnen wij u begeleiden.

Subsidies 2018

Op dit moment krijgt men bijvoorbeeld subsidie op de aanschaf van zonneboilers, pelletkachels, thermodynamische/lucht/water warmtepompen. Tevens kunt uw klant in aanmerking komen voor een landelijke subsidie voor isolerende maatregelen, die betrekking hebben op de thermische schil van de woning. Denk hierbij aan spouw- en bodemisolatie, dakisolatie en HR++ glas. Wij informeren u ook hier graag over.

Wilt u meteen kijken welke subsidie regelingen er zijn? Kijk dan op de website van de RVO of op de subsidiewijzer om ook de lokale regelingen te bekijken.