Samen naar duurzaam.

Duurzaamheid kunnen we meer mogelijk maken door zaken gewoon op te pakken en laagdrempelig te maken. Daarbij geloven we sterk in samenwerking. In een collectief kunnen we bijvoorbeeld samen dingen voor elkaar krijgen die je alleen niet zo snel lukken. Op deze site vind u verschillende mogelijkheden om gezamenlijk duurzaamheid meer bekendheid te geven

Lokale productie wordt in de komende jaren steeds belangrijker. Dat zie je nu al op verschillende vlakken gebeuren. Vandaar onze missie: Samen naar duurzaam. De winst van DTE (duurzame techniek en energie) wordt aangewend voor nieuwe energieprojecten. We stimuleren innovativiteit en creatieve benaderingen. Dus niet alleen zonnepanelen op een dak plaatsen, isolerende maatregelen toepassen, maar ook vooral op manieren die misschien niet zo snel voor de hand liggen en andere duurzame energie toepassingen. Wij geloven ook niet dat het moet gaan om de laagste prijs, maar om het bewust kiezen voor groene stroom, tegen een concurrerende prijs.

Verder vertrouwen we op open en eerlijk zaken doen. We hebben daar de volgende waarden aan gekoppeld:

Onze ambities: Samen naar duurzaam:
Met zoveel mogelijk bewoners groene energie opwekken.
Meerdere gezamenlijke inkoopacties voor bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen
Zoveel mogelijk openbare gebouwen helpen om eigen energie op te wekken met behulp van gezamenlijke acties

Duurzaamheid is ook iets wat ons allemaal aangaat. Vandaar dat wij graag samenwerken met verschillende partijen, bij voorkeur lokaal. Zoals bijvoorbeeld de leveranciers van energetische maatregelen, woningbouwverenigingen, geld verstrekkers, bewoners uit de verschillende gemeente en onze ketenpartners. Soms lijkt duurzaam ver van ons bed, of iets wat alweer ‘voorbij’ is. Maar niets is minder waar. Het is nog maar net begonnen. Veel duurzame toepassingen zie je niet terug, maar zit in producten die we dagelijks gebruiken. Maar het mooie van zelf besparende technieken toepassen, zelf stroom en energie opwekken vinden wij dat het zichtbaar is. Je draagt letterlijk zelf iets bij.

Heeft u ook ideeën over hoe we duurzaamheid dichter bij de medemens kunnen krijgen, wij zijn heel benieuwd naar uw input, samen staan we sterker en meer mensen weten meer dan één. Laat het ons weten op info@dte-europe.com en deel uw ideeën.